करियरको नाम (Career Name)
भान्से (Cook)
PM
(Primary Potential)
विवरण (Definition)
होटल तथा केटरिङ उद्योगको खाद्य उत्पादन सामग्रीसम्बन्धी आवश्यक ज्ञान, सीप भएका, पाककलाका दक्ष व्यक्तिलाई भान्से भनिन्छ ।
प्रमुख कार्यहरू (Major Tasks)
-खाद्य वस्तुहरू र तिनको उपयोग बुझ्ने
-विभिन्न महादेशका परिकारहरूबारे बुभ्mने र ती परिकार तयार गर्ने
-खाद्य सरसफाई तथा सुरक्षाबारे काम गर्ने
-खाद्य वस्तुहरू तथा तिनको पोषणहरूबारे बयान गर्ने
-पूर्वीय – oriental परिकारहरू तयार गर्ने
महत्व र फाइदाहरू (Importance and advantages)
-होटल व्यवसायको विकाससँगै पाककला जान्ने व्यक्तिहरूको माग बढी
-रोजगारीको पर्याप्त अवसर
-थोरै लगानीमा नै आफ्नो व्यवसाय गर्न सकिने
-परिवार नै संलग्न हुन सक्न
सम्भावित (Potential)
प्राथमिक क्षमता (Primary Potential) शारीरिक-यान्त्रिक क्षमता (Physical Mechanical Potential)
द्वितीयक क्षमता (Secondary Potential) सामान्य शिक्षा र प्राविधिक शिक्षा (General Education and Technical Education (PM))
वाञ्छनीय योग्यता (Eligibility) | विकल्प (Option) माध्यमिक शिक्षा परीक्षा |
|
क्यारियर पथ (Career Path) |
१. पाककला – Culinary Art मा प्राविधिक एसएलसी (१८ महिना) |
|
कार्य क्षेत्र (Working Area) | होटल, केटरिङ कम्पनी |
|
क्यारियर विकास पथ (Career Developmment Path) |
-प्रशिक्षक -क्याटरिङसम्बन्धी ठेकेदार |
|
प्रारम्भिक मासिक आय (Initial Monthly Income) | रु १५,००० -२०,००० |